Zonele afectate de inundații, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, au fost vizitate, marți seară, de către reprezentanți ai Primăriei Craiova, autoritățile menționând că de vină pentru situația creată sunt atât ploaia torențială cât și branșările ilegale în conducta de canalizare menajeră cu țevi ce colectează apa pluvială.

Pentru a depista disfuncționalitățile, primarul a luat în teren toți factorii implicați, inclusiv reprezentanți ai constructorului.

„Împreună cu persoanele responsabile din Primăria Craiova (direcția de investiții și cea de servicii publice), Compania de Apă și reprezentanti ai constructorilor, ne-am deplasat pe străzile Fermierului, Eliza Opran, Brestei, Homer și Ecoului pentru a vedea la fața locului problemele cu care se confruntă locuitorii și a găsi rapid soluții. În cursul zilei de astăzi, și dacă nu reușesc vor continua și pe parcursul nopții, se vor remedia toate disfuncționalitățile pentru ca pe viitor cetățenii Craiovei să nu mai fie afectați de fenomenele meteo extreme”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

După montarea de geigere noi se va trece la depistarea celor care sunt branșați ilegal în conducta de canalizare menajeră.

„Din cauza ploilor abundente coroborate cu branșarea ilegală în conducta de canalizare menajeră cu țevi ce colectează apa din curțile locuitorilor, canalizarea menajeră și pe alocuri și cea pluvială nu a făcut față. După vizita de azi, s-a dispus de urgență montarea de geigere noi și depistarea și debranșarea celor care sunt legați ilegal în conducta de ccanalizare menajeră cu țevi ce colectează apa pluvială. Pe strada Eliza Opran, un canal era colmatat și deja se lucra la ora 8:30 la decolmatarea acestuia. Pe Fermierului, la ora aceasta, se lucrează la montarea de geigere noi. Pe celelalte străzi deja s-au montat”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Articolul precedentImpact între un autobuz și o mașină, în Craiova. O femeie a ajuns la spital
Articolul următorLidia Buble, spectacol la Craiova