Au fost reluate lucrările la Stadionul de Atletism ce urmează a fi ridicat lângă Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Constructorul vrea să se încadreze în termen şi să finalizeze lucraera până în mai 2020.

Proiectul are o valoare de aproximativ 45 milioane lei, cu TVA. Va fi realizată o pistă de atletism de 400 metri, dar şi una de 200 metri pentru încălzire. În plus va fi ridicată o clădire pentru vestiare, ulterior fiind realizată şi o sală în care atleţii să se poată antrena pe timpul iernii.

Lucrările la acest stadion au început în 2015 şi trebuiau finalizate în 2016, pânza freatică a pus însă probleme constructorilor, a precizat, joi, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

„A fost idea de a se muta pista de atletism de pe vechiul stadion Oblemenco într-o altă locaţie. Iniţial a fost gândită o pistă de atletism şi un teren de fotbal de antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi datorită unei probleme cu care se pare că ne confruntăm în continuare, pânza freatică. A fost un mare impediment pe toată perioada execuţiei şi s-a accentuat odată cu începerea execuţiilor la stadionul de fotbal. În momentul în care au început lucrările acolo, pânza freatică a făcut ca în această zonă lucrările să fie aproape imposibil de realizat. (…) S-a făcut un studiu geotehnic şi a rezultat necesitatea introducerii a 400 de stâlpi cu diametru de 0,5 metri şi cu o lungime de 6 metri care au fost introduşi în pământ pentru a stabiliza terenul în acea zonă” a spus Genoiu.

Ulterior, s-a decis refacerea proiectului astfel încât stadionul de atletism din Craiova să poată găzdui competiţii internaţionale.

Noul proiect a fost scos la licitaţie în 2018, iar contractul a fost câştigat de Recon. Primăria a contractat şi consultanţă de specialitate, din Germnaia, la solicitarea Federaţiei de Atletism.

Articolul precedentDouă autoturisme şi un camion, implicate într-un carambol pe un drum naţional din Dolj. O persoană a ajuns la spital
Articolul următorFost preşedinte al PNL Dolj, condamant pentru că a cerut bani candidaţilor partidului