Tosca, unul dintre cele mai importante spectacole din Craiova, în cadrul Zilelor Municipiului din acest an, a fost amânat din cauza condiţiilor meteo. Ploaia şi vântul puternic nu au lăsat publicul să se bucure de ceea ce organizatorii au promis că urma să se petreacă în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova. Spectacolul se desfăşoară în aer liber şi era programat pentru data de 6 iunie. Deşi iniţial a fost modificată doar ora derulării, de la 21.00, la 22.00, vremea a dat planurile peste cap în totalitate.

Potrivit directorului Operei Române din Craiova, instituţie organizatoare a evenimentului, Antoniu Zamfir, este posibil ca spectacolul să aibă loc chiar joi seara. În cazul în care nu se reuşeşte o reorganizare pentru joi, se va stabili o dată ulterioară pentru această manifestare.

Protagoniștii acestui grandios eveniment sunt: celebrul tenor Ramón Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca), baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia), iar conducerea muzicală i-a fost încredințată maestrului Walter Attanasi. Spectacolul se bucură și de prezența basului rus Stanislav Chernenkov (Cesare Angelotti), a baritonului italian Alberto Benini (Sciaronne) și a artiștilor craioveni: Ioan Cherata (Sagrestano), Florin Ormenișan (Spoletta) și Victor Dimieru (Temnicerul), alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova. Spectacolul este regizat de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu.

Articolul precedentMașini noi pentru polițiștii doljeni
Articolul următorPercheziții și rețineri în Târgu Jiu. Patru persoane suspectate de afaceri ilegale cu materiale reciclabile