Problema profesorilor de la Colegiul Național „Ștefan Odobleja” din Craiova, cea legată de lipsa spațiului, după ce un corp de clădire a fost cedat Liceului „Voltaire”, este departe a fi rezolvată. O comisie inventariază aceste spații, începând de luni, lucru valabil pentru toate școlile din municipiu.

Consilierul municipal ALDE, Dumitru Mănescu, membru în Consiliul de Administrație-Liceu Voltaire, a readus în atenția primarului Băniei, în cadrul ședinței ordinare de joi, problema sălii de sport.

„Este încă problema sălii de sport. Domnule primar, îmi aduc aminte că aţi promis că această problemă se va rezolva. Eu ştiu scandalurile din ultimul timp care sunt create de o parte a celor două licee şi nu înţeleg de unde politizarea acestei probleme. Am stabilit de comun acord că Odobleja are două săli de sport. Una dintre ele o închiriază particular şi solicit în numele Voltaire să rezolvaţi această problemă”, a spus Mănescu.

Edilul Mihail Genoiu consideră că acest conflict este politizat și spune că, de fapt, elevii celor două licee chiar se înțeleg.

„La acest conflict alimentat în mare parte de colegii de la PNL, îşi bat joc efectiv de nişte copii. Sunt total împotriva acelui gard care să separe nişte copii, pentru că, din informaţiile mele, copiii sunt prieteni între ei, se înţeleg. Mai mult, Liceul Voltaire a provocat o competiţie sportivă între elevii săi şi colegii de la Odobleja, tocmai în sensul de a demonstra că nu există nici o competiţie între copii, decât la nivel sportiv sau educaţional. Nu are nimeni nimic de împărţit acolo la Voltaire-Odobleja, decât faptul că cineva alimentează acest conflict pentru a-şi face o imagine politică. În privinţa acelor săli de sport, în privinţa acestui conflict creat pe care instanţa, în primă fază, l-a şi tranşat, eu vreau să spun că din dorinţa de a face bine am implicat consiliul local pentru a găsi soluţia cea mai corectă. Însă actul de învăţământ, programa şcolară, modul de împărţire a elevilor, a claselor este apanajul Inspectoratului Şcolar. Trebuie să înţeleagă toţi directorii de şcoli, de licee, că aceste spaţii sunt publice, nu sunt ale lor şi nu pot să dispună asupra lor. La Liceul Odobleja, într-adevăr, sălile de sport le ţine Odobleja în condiţiile în care am cerut Inspectoratului să facă o analiză dacă se justifică cele două săli la un liceu şi nici una la celălalt”, a spus Genoiu.

Administrația locală și Inspectoratul Școlar Județean Dolj au hotărât ca o comisie să verifice toate instituțiile de învățământ, în privința spațiului, inventarierea începând de luni.

De asemenea, se va stabili norma cheltuielilor pe cap de elev şi se vor da unităţilor de învăţământ bani pentru utilităţi conform numărului de elevi

„Am dispus, împreună cu doamna inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj realizarea unei comisii, care de luni a început să inventarieze spaţiile. Toate liceele şi toate şcolile din Craiova vor fi călcate de această comisie care va inventaria spaţiile. În paralel, Inspectoratul Şcolar va face o evidenţă a tuturor clădirilor din aceste unităţi de învăţământ. Se va stabili care este norma cheltuielilor pe cap de elev şi se vor da unităţilor de învăţământ bani pentru utilităţi conform numărului de elevi. Din acel moment, cine are spaţii excedentare va veni singur să le dea înapoi. Eu m-am săturat să cer unde sunt spaţii excedentare, să constat că sunt spaţii excedentare, cum sunt la Odobleja, şi toată lumea să spună că nu sunt. Ok, bun! Câţi elevi ai? Atâţi. Care sunt normele pe curent, pe gaze, pe toate cele pe cap de elev? Atât. Bun, ăştia sunt banii! Ai spaţii excedentare le plăteşti din alte surse. Şi cred că este singura soluţie să facem ordine şi în privinţa cheltuielilor şi în privinţa acestor spaţii excedentare care sunt pitulate sau folosite în diverse scopuri, închiriate către societăţi private şi aşa mai departe”, a conchis Genoiu.

În speranța că le va fi rezolvată problema și spunând că elevii lor nu au condiții normale de studiu, profesorii de la Odobleja protestează, aproape zilnic, fie la primărie, fie la Inspectoratul Școlar Județean Dolj sau în spații unde au loc diverse întâlniri ale autorităților.

Articolul precedentBani de la Guvern pentru o stradă din Craiova. Primarul nu este prea sigur însă că finanțarea se va face la timp
Articolul următorRazie organizată de polițiștii de la Rutieră din Dolj: Peste o sută de amenzi aplicate