Astăzi, la ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 3.683 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 489 de persoane se află în carantină, 162 persoane au ieșit din carantină, iar alte 828 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în ultimele 48 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3.000 de persoane, iar peste 400 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Pentru abaterile constatate cu privire la respectarea măsurilor dispuse de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, forţele de ordine au aplicat peste 1.200 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei.

De asemenea, 14 persoane au fost introduse în carantină, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Realitatea: ”SCENARIUL 4 se apropie”. Ce prevede noua Ordonanță Militară
Articolul următorDeputatul PSD, Corneliu Ștefan, face un apel public la Comisia pentru Situații de Urgență