Aproximativ 100 de sindicaliști din cadrul Sindicatului Ford Automobile Craiova, Sindicatului Avioane Craiova și Sindicatului Companiei Cummins Generator Technologie participă, marți, la mitingul organizat de către Alianţa Federaţiilor din Industrie, în Piața Victoriei din București, revedincările acestora fiind legate de încheierea contractului colectiv de muncă.

Principala solicitare a celor care lucrează în domeniul industriei este încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul fiecărui sector de activitate.

„La nivel sectorial nu se mai negociază contract colectiv de muncă și noi ne dorim acest lucru. Aceasta este principala revedincare. Avem contract colectiv de muncă, dar vrem unul pe secrorul de activitate, în cazul nostru industria constructoare de mașini. Suntem aproximativ o sută de persoane din Craiova, de la Ford, Avioane și Cummins”, a spus unul dintre membrii Sindicatului Ford Automobile Craiova.

Potrivit unui comunicat de presă al Alianţa Federaţiilor din Industrie, se mai dorește încheierea Contractului Colectiv de Muncă Naţional, încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul fiecărui sector de activitate, facilitarea încheierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, responsabilizarea lucrătorilor care negociază colectiv, posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă atunci când angajatorul nu plăteşte drepturile salariate şi acordarea organizaţiilor sindicale şi patronale unui rol decizional în dialogul social.

Mitingul are loc în Piața Victoriei, marți, în intervalul orar 11.00-15.00.

Articolul precedentIncendiu de proporții pe centura Craiovei. O dubă care transporta 900 de litri de motorină s-a făcut scrum
Articolul următorGuvernul adoptă, mâine, indicatorii pentru centura de sud a Craiovei. Ce drumuri va lega