O secție nouă pentru pacienții cu tuberculoză multidrog-rezistentă va funcționa, începând de marți, la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna din județul Dolj, investiția, de peste 800.000 de euro, presupunând atât lucrări de construcție cât și de dotare cu aparatura necesară.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a menționat că în realizarea acestui obiectiv au fost implicate două fundații, administrația județeană doljeană, Ministerul Sănătății și Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

„Spitalul Leamna este o unitate a Consiliului Județean Dolj, care se apropie de circa o sută de ani. Acest proiect a fost derulat împreună cu Fundația Romanian Angel Appeal, cu sprijinul financiar din partea Fondului Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei, cu suportul Consiliului Județean Dolj, al Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna, al Ministerului Sănătății și Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. S-a creat o instituție pentru bolnavii multidrog-rezistenți, iar când vorbim de drog este vorba de medicamente, care sunt administrate bolnavilor, oamenilor care sunt într-o situatie specială. S-a realizat această investiție de circa 800.000 de euro”, a declarat Prioteasa.

Șeful administrației din Dolj a anunțat noi investiții în ceea ce privește această unitate spitalicească, respectiv construirea unui corp de clădire nou. Valoarea acestui proiect a fost estimată la peste trei milioane de euro.

„Constatăm că trebuie să facem și alte investiții decât cele făcute deja, adică această clădire de 100 de ani este clar că nu ne mai reprezintă și nu mai face față la nevoile pentru care a fost construită și ne gândim că începând cu acest buget să facem investiții foarte mari, duse undeva la peste trei milioane de euro. Adică în afară de reabilitarea vechii clădiri, să putem să facem și o aripă de spital nouă, după toate normele și să rămână vechea clădire o altă destinație, tot a spitalulu”, a conchis președintele CJ Dolj.

Referitor la capacitatea acestei secții, 19 bolnavi pot fi tratați aici. În prezent, pacienții cu astfel de probleme sunt internați într-o altă aripă a spitalului, transferul urmând a se face săptămâna viitoare, potrivit reprezentanților unității sanitare.

Articolul precedentDoi tineri doljeni, cercetați după ce au fost prinși la pescuit în perioada de prohibiție
Articolul următorFemeie din Craiova, la spital în urma unui accident provocat chiar de ea. S-a ales şi cu un dosar penal – FOTO