Gazonul de pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova va fi înlocuit cu unul hibrid, anunțul fiind făcut, miercuri, de către edilul municipiului, Mihail Genoiu.

Acesta a discutat cu reprezentanții CNI, constructorul confirmând că este disponibil să schimbe gazonul.

Variante au fost două: înlocuirea cu un gazon natural pe strat de nisip conform specificațiilor tehnice care au existat la baza acestui proiect sau gazon hibrid. Întrucât administrația locală a optat pentru cea de-a doua variantă, va suporta și diferența de preț. Suma o vor afla după ce vor primi răspuns de la CNI.

„Este miercuri și așa cum am promis, miercuri așteptam un răspuns de la constructor în privința modului de schimbare a gazonului. Acest răspuns a venit. Acum câteva momente, am avut o discuție telefonică cu conducerea CNI, constructorul a confirmat disponibilitatea lui de înlocui acest gazon, există două variante la ora aceasta: o variantă foarte rapidă de înlocuire a gazonului cu un gazon natural pe strat de nisip conform specificațiilor tehnice care au existat la baza acestui proiect, există și a doua variantă de înlocuire a gazonului cu un gazon hibrid. Această variantă este cea pe care o solicită cea mai mare parte a jucătorilor, marea parte a profesioniștilor din fotbal și este o măsură și o variantă pe care și noi o agreem. În sensul acesta, deja am trimis către CNI o solicitare în care propunem înlocuirea soluției tehnice din gazon natural în gazon hibrid, cu o cofinanțare acordată de Primăria Craiova pentru suportarea diferenței de valoare”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Procedura de înlocuire va avea loc în pauza competițională.