Târgul Municipal din Craiova va beneficia de câteva investiții, anul acesta, nemulțumirile comercianților de produse second-hand determinându-i pe reprezentanții SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, societatea deținută de primărie și care administrează piețele din oraș și Târgul Municipal, să ia în calcul amenajarea unor construcții provizorii și să extindă sistemul de canalizare.

Toate aceste obiective sunt trecute într-un proiect de hotărâre care va fi supus la vot, joi, societatea cerând rectificare bugetară pentru efectuarea, în primă fază a studiilor de fezabilitate.

Nu de puține ori, comercianții de produse la mâna a doua au sesizat faptul că li se deteriorează marfa întrucât activitatea se desfășoară în aer liber, nefiind protejată nici când plouă, nici când temperaturile sunt foarte ridicate. „Comerţul cu produse second-hand se desfăşoară în prezent în aer liber, pe platforma betonată, fără acoperiş care să protejeze vânzătorii, cumpărătorii şi produsele, fapt ce conduce la depopularea acestuia în zilele ploioase, cu ninsori sau foarte călduroase, reducând nivelul veniturilor realizate”, se arată în raportul societății. Pentru construcțiile provizorii pe structură ușoară ar fi nevoie, în primul rând, de efectuarea unui studiu de fezabilitate, suma necesară fiind de 20.000 de lei.

Pornind de la această idee, societatea a mai cerut o suplimentare de fonduri bănești de 22.000 de lei pentru obiectivul de investiţii „Canalizare – alimentare cu apă spaţii legume – fructe Târg Municipal“, urmând o modificare a proiectului în vederea extinderii rețelei de canalizare la viitoarele construcţii provizorii care vor fi amplasate aici.

Tot pentru Târgul Municipal, ar mai fi nevoie de suma de 5.000 de lei în vederea achiziționării unui sistem de bariere care să permită accesul în piață contra unei sume de bani.

 

 

Articolul precedentNoi investiții la RAT Craiova, doar după o rectificare bugetară
Articolul următorCraiova, victorie la scor în deplasarea de la Voluntari