Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, a menționat într-o conferință de presă, susținută joi, că este posibil ca proiectantul ce se va ocupa de cartierul „Nicolae Romanescu” din Craiova, fostul „cartier chinezesc”, să aducă unele modificări, în sensul că se va renunța la câteva unități locative. Ar fi necesar acest lucru întrucât vechiul plan indică un număr mult prea mare de blocuri pentru suprafața respectivă și ar fi o zonă aglomerată, potrivit ultimelor discuții purtate de autorități.

Edilul Mihail Genoiu a spus că lucrările pot demara în primăvara anului viitor și chiar dacă au ca termen de finalizare luna ianuarie 2020, conform vechiului contract, acesta poate fi prelungit. Noutatea este că persoanele interesate de o astfel de locuință pot face un credit ipotecar. Încă nu s-a stabilit un preț de vânzare, Genoiu spunând că sunt șanse să fie stabilită valoarea metrului pătrat de construcție până la finele lunii octombrie.

În ceea ce privește cererile pentru aceste locuințe, craiovenii care deja au făcut solicitări trebuie să completeze noi formulare. Reprezentanții Primăriei Craiova  vor oferi sprijin în cest sens, întreaga operațiune efectuându-se on-line, pe site-ul ANL. Pe vechile liste sunt trecute 2.000 de persoane.

„Aceste cereri trebuie depuse din nou. Sunt două tipuri, cele pentru angajații MApN și cele pentru persoanele civile. Direcția de Fond Locativ se va ocupa de toate aceste cereri. Ii vom înștiința pe craiovenii care doresc o astfel de locuință și îi vom ajuta să depună cererile conform noilor reguli pe care le are ANL. Chiar șefa Direcției se va ocupa de acest aspect”, a precizat Genoiu.

Conform contractului cu Ministerul Apărării Naționale, primele 250 de locuințe vor fi scoase la vânzare pentru personalul MApN(n.r. terenul a fost preluat de la MApN). În total, au fost predate Agenției Naționale de Fond Locativ, 1.819 unități, proiectantul urmând să decidă dacă numărul blocurilor rămâne cel de acum sau dacă se va reduce. Cert este că vor dispărea spațiile comerciale prevăzute la parterul imobilelor întrucât ANL-ul poate construi doar locuințe.

„A existat o discuție cum că proiectul de acum este aglomerat, ca număr de unități locative. Este posibil să se renunțe la unul sau două blocuri, la câteva unități locative din centrul cartierului, dar acest aspect îl va stabili proiectantul. De asemenea, în vechiul plan erau prevăzute blocuri care la parter aveau spații comerciale. Acestea nu se vor mai face pentru că ANL construiește strict locuințe și nu are cum să se abată de la această regulă”, a conchis edilul Craiovei.

Articolul precedentUnitatea mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin a fost recepționată de către reprezentanții Spitalului Craiova
Articolul următorPrimarul Craiovei: „Ni s-a aprobat proiectul referitor la Parcul Nicolae Romanescu”