Consiliul Județean Dolj își va recupera o parte din suma de bani alocată îmbunătățirii serviciilor medicale de urgență derulate în spitalele din subordine, existând posibilitatea ca anumite proiecte susținute din bugetul local să devină unele cu finanțare europeană.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat faptul că nu se cunoaște suma exactă, fiind vorba de cinci sau șase milioane de euro care se vor întoarce în casieria instituției. Banii vor putea fi direcționați către alte proiecte.

Pentru a trece la semnarea actelor privind finanțarea acestui proiect din domeniul sanitar, consilierii județeni doljeni au votat hotărârea, joi, în cadrul unei ședințe extraordinare.

„A trebuit să ne întâlnim pentru că se întâmplă lucruri cu adevărat extraordinare. Este vorba despre posibilitatea de a recupera bani pe care noi i-am alocat în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale de urgență din județ. Există la Ministerul Sănătății suma de 800 de milioane de euro, bani care s-ar fi putut întoarce la bugetul UE dacă nu ar fi existat proiecte care să corespundă cerințelor pentru a primi finanțare. Am avut și noi astfel de proiecte și le mulțumesc colegilor mei care au lucrat continuu pentru acest obiectiv. Am stabilit suma pentru care începem să semnăm acte, dar aceasta va mai putea suferi modificări. Proiectele devin proiecte cu finanțare europeană. Este vorba despre 5.000.000 sau 6.000.000 de euro care se vor întoarce la Consiliul Județean Dolj, bani pe care îi vom putea folosi pentru alte domenii. Toate aceste proiecte corespund cerințelor Uniunii Europene”, a precizat Ion Prioteasa.

Parteneri în acest proiect sunt și reprezentanții consiliilor județene din Olt și Mehedinți, urmând ca și aceștia să își recupereze o parte din banii investiți în domeniul serviciilor medicale de urgență.

Articolul precedentSecretar nou la Consiliul Județean Dolj după pensionarea lui Barbărasă
Articolul următorStadionul de atletism din Craiova, întârzieri din cauza avizelor