Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, colonelul Constantin Florea, și-a încheiat cariera de militar, astăzi, anunță reprezentanții instituției. 

Născut la data de 14 martie 1964, în localitatea Curtișoara, județul Olt, Constantin Florea și-a dedicat întreaga carieră meseriei pe care a iubit-o și a îmbrățișat-o încă din tinerețe, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de către reprezentanții ISU Dolj.

De la absolvirea şcolii militare până în anul 2001, ofiţerul şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, unde a îndeplinit funcţiile de locţiitor comandant companie şi comandant companie de pompieri.

Din anul 2001 până în anul 2009, ofiţerul şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj încadrând funcţiile de comandant secțiede pompieri, respectiv comandant detașament de pompieri.

„Ulterior, pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitate, ofițerul a fost promovat în funcție, fiind mutat în interesul serviciului la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – Serviciul Control. Din anul 2010 până în anul 2012, dl. Colonel dr. Florea Constantin a fost Inspector Şef în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, iar din data de 15.04.2012 până la data de 14.04.2020 a fost încadrat pe funcția de Inspector Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj. În scopul organizării eficiente a intervenției operative în zona de competenţă a inspectoratului, dl. Colonel dr. Florea Constantin s-a implicat activ în constituirea şi darea în folosinţă a punctului de lucru Filiaşi, realizându-se astfel acoperirea eficace, din punctul de vedere al intervenţiei, în zona de nord a judeţului”, se arată în comunicat.

Șeful ISU Dolj este apreciat pentru faptul că a comunicat bine atât cu cei din exteriorul unității, cât și cu cei din echipa pe care a coordonat-o timp de opt ani.

„În întreaga sa carieră, ofiţerul a promovat cu consecvenţă cinstea şi corectitudinea, onestitatea, respectarea legalităţii şi disciplina, ca şi condiţii obligatorii pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii în cadrul instituţiei. A arătat o permanentă comunicare cu personalul din subordine, atât cu personalul carea a încadrat funcții de conducere, cât şi cu personalul de execuţie și operativ, fiind în aceeași măsură respectat şi apreciat de către aceştia, manifestând receptivitate la propunerile lor şi încurajând acţiunile pro-active, dând dovadă de un raţionament corect şi rapid, de flexibilitate în gândire şi atitudine, de hotărâre şi fermitate în luarea deciziilor, demonstrând o bună capacitate de analiză şi sinteză, de planificare, organizare şi coordonare a tuturor activităţilor din sfera sa de responsabilitate. În calitate de membru în grupurile de lucru constituite în vederea actualizării legislaţiei de specialitate din domeniul prevenirii dezastrelor şi intervenţiei în situaţii de urgenţă, ofițerul a formulat constant puncte de vedere pertinente, pentru a duce la îndeplinirea obiectivelor instituţiei din care a făcut parte”, mai psun reprezentanții ISU Dolj.

Constantin Florea a fost recompensat cu conferirea distincţiei de serviciu şi a plachetei onorifice, pentru întreaga activitate întreprinsă și rezultatele obținute.

„Acum a venit momentul ca dl. Colonel dr. Florea Constantin să se dedice planurilor personale, să se reîntoarcă în sânul familiei care a știut să îl sprijine permanent atunci când s-a dedicat serviciului și meseriei, de multe ori în detrimentul celor dragi. Viață liniștită și pensie lungă vă urăm, domnule Comandant! Cuvintele nu sunt suficiente pentru a vă mulțumi pentru tot ceea ce ați făcut pentru instituția noastră … Audacia et devotio”, este mesajul lucrătorilor ISU Dolj pentru cel care le-a fost șef.

 

 

Articolul precedentCraiova: Culoare separate de intrare și ieșire în parcurile din oraș
Articolul următorCinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19, testate pe om