Şase membri ai unei reţele de contrabandă de ţigări din Dolj, săltaţi în urma unor percheziţii desfăşurate de porcurorii DIICOT Craiova, au fost plasaţi de instanţă în arest la domiciliu.

Anchetatorii spun că, în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, pe raza județului Dolj, s-a constituit și a activat o grupare infracțională organizată, specializată în comercializarea de țigarete provenite din contrabandă.

Liderul grupării asigura aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a membrilor de pe palierul II. Aceștia, la rândul lor, le comercializau către diverse persoane, distribuitori finali, care fie le valorificau în incinta unor magazine sătești de pe raza județului Dolj, fie le comercializau stradal, în Piața Centrală a municipiului Craiova.

La data de 14.10.2020, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 14.644 de pachete de țigarete, precum și sumele de 46.325 lei, 19.270 euro şi 110 lire.

Tribunalul Dolj a dispus arestarea la domiciliu a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Frații Buzești” Craiova.

 

Sursa: Realitatea de Dolj