Mai multe autovehicule au fost înmatriculate în Dolj, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, doljenii profitând din plin de beneficiile programului „Rabla”.

Bilanțul întocmit la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj indică faptul că în primele trei trimestre din acest an au fost eliberate cu aproximativ 4.000 de certificate de înmatriculare mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

„La sfârșitul celor nouă luni din acest an, putem spune că cifra autovehiculelor înmatriculate se menține la o cotă mare, fiind înregistrată chiar o creștere față de anul 2017. Dacă anul trecut vorbeam de cifre record din ultimii zece ani, pentru că a fost anul în care s-a scos timbrul de mediu, putem spune că anul acesta au fost cifre și mai mari, cu aproximativ 4.000 de certificate emise în primele nouă luni ale anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. S-a ajuns în acest moment la o cifră a parcului auto de 242.000 de vehicule înmatriculate în județul nostru. O mare parte dintre acestea sunt înmatriculate pe numele proprietarilor cu domiciliul în Craiova”, a declarat Maria Vasile, comisar-șef Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj.

Programul „Rabla” a influențat aceste demersuri, doljenii optând și pentru mașinile hibrid sau pentru cele electrice.

„Un indicator important din acest an a fost programul Rabla. A fost anul în care au fost foarte multe vehicule radiate și în schimbul acestora au apărut unele noi. Și cifra vehiculelor noi a înregistrat o creștere, în mod special autovehicule Euro6, avem și pe cele hibrid și cele electrice. Au fost cumpărate și vehicule din această gamă”, a conchis Vasile.

Reprezentanții Biroului de Înmatriculări reamintesc faptul că se pot face programări online pentru efectuarea de înmatriculări și transcrieri, procedura fiind  gratuită și netransmisibilă.

Articolul precedentUrologul Riza a refuzat să ia act de încetarea contractului de muncă. Doctorul a făcut un nou scandal și are interzis să mai intre în spital
Articolul următorZeci de şoferi din Dolj, amendaţi pentru defecţiuni tehnice depistate la autoturismele pe care le conduceau