Defecţiuni la sistemul de frânare şi la direcţie, instalații electrice de iluminare și semnalizare necorespunzătoare și mașini cu inspecția tehnică periodică falsă, expirată sau anulată, acestea sunt probleme pe care inspectorii RAR Dolj le-au depistat în urma controalelor efectuate pe parcursul anului trecut.

În total, în județul Dolj, potrivit unui bilanț al RAR Dolj, au fost verificate 2.261 de vehicule, dintre care 37.99 % neconforme și 231 de mașini prezentând pericol iminent de accident.

De asemenea, au transmis reprezentanții RAR Dolj, 2.34 % dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică, mai exact aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Din cauza acestor aspecte, doljenii prinși în neregulă au rămas fără certificate de înmatriculare, primind și amenzi conform legii.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, au transmis reprezentanții Registrului Auto Român.

 

Articolul precedentSe oprește apa în mai multe localități din județul Dolj
Articolul următorViitori jandarmi, în practică la Inspectoratul din Dolj