Angajații Direcției Județene de Sport și Tineret Dolj au protestat, joi dimineața, în fața instituției, aceștia considerând că la ora actuală sunt cei mai nedreptățiți bugetari. Acțiunile se derulează la nivelul întregii țări, sindicatele din Sport și Tineret anunțând chiar o grevă generală pentru data de 8 august.

Lefurile, sporurile, gradațiile de vechime sau neplata corespunzătoare a antrenorilor, acestea sunt o parte dintre nemulțumirile angajaților DJTS Dolj. „În cadrul subordonatelor MTS sunt salarii diferite pentru funcții similare. Solicităm egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată pentru funcții similare. Ne mai confruntăm și cu lipsă de personal. MTS este imun la orice propunere de corectare a situației salariaților și respinge dialogul constructiv. Nu este corect ceea ce se întâmplă. 70% dintre salariați au venituri de 1.300 de lei net fără diferențiere în funcție de studii, funcții, răspundere sau complexitatea muncii. Nu se acordă sporul, gradația de vechime. Există situații de inechitate salarială în care noul angajat are salariu mai mare decât cel cu vechime. Nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național. Nu se acordă voucherele de vacanță în toate structurile subordonate MTS, iar impozitarea a fost realizată neunitar. Acestea sunt motive pentru care am protestat și pentru care ne vom alătura acțiunilor viitoare”, a declarat Rodica Fota, purtător de cuvânt al DJTS Dolj.

Greva generală este anunțată pentru data de 8 august, când activitatea celor din structurile de Sport și Tineret va înceta până la soluționarea revendicărilor.

 

Articolul precedentMotociclist rănit într-un accident rutier, la Craiova
Articolul următorCraiova oferă o excursie all-inclusive, pentru patru suporteri norocoşi, la primul meci din UEFA Europa League