Aproximativ 2500 de sindicalişti au ieşit astăzi în stradă la Craiova, în fața Prefecturii. Protestul este organizat de către FSLI.

„Decidenții naționali trebuie să ne audă! Venim în Piață să ne spunem toate nemulțumirile noastre și umilințele la care suntem supuși zilnic. GATA, nu se mai poate! Nu suntem batjocura lor, nu suntem cetățeni de mâna a doua. Noi avem grijă de școala românească și formăm viitorul acestei țări!”, a transmis Nicu Cotescu, liderul FLSI.

Sindicaliştii au cântat „O lume minunată”, melodie care i-a fost cântată joi președintelui Klaus Iohannis de un grup de copii, în județul Sibiu. Joi, Klaus Iohannis a vizitat împreună cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, Biserica evanghelică fortificată din comuna sibiană Cristian, ei fiind întâmpinați de mai mulți copii care le-au cântat „O lume minunată”, melodie lansată de Mihai Constantinescu în 1973.

Joi seară după o nouă întâlnire cu sindicatele din educație – care au cerut majorări salariale de 25% – , purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat din nou că majorările cerute vor fi făcute făcute doar prin viitoarea lege a salarizării.

Sindicatele din Educație s-au declarat deranjate de oferta guvernului. Acestea au anunțat că vor continua greva, iar marți vor organiza „protest uriaș” în fața Palatului Cotroceni.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentCod Galben de furtuni, pentru aproape toată ţara
Articolul următorLibertatea presei, în pericol. Clubul de Presă, apel către Parlament și Guvern