Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova va fi izolat termic, un proiect în acest sens urmând să ajungă pe masa consilierilor municipali, la şedinţa de joi. Valoarea totală a investiţiei este de peste 20.000.000 de lei, finanţarea fiind nerambursabilă.  

Reprezentanţii Primăriei Craiova au întocmit acest proiect considerând că este absolut necesară o termoizolare a celor două corpuri de clădire, urmând a fi introduse şi sisteme alternative de producere a energiei.

„Având în vedere anii de punere în funcţiune a celor două corpuri de clădire ce fac obiectul proiectului, respectiv corpul C3 -Clădire Pavilion contagioşi II, anul 1959 şi corpul C4 – Clădire pavilion boli infecţioase I (Corp A+B+C+D) anul 1980, acestea necesită intervenţii, în principal, pentru creşterea eficienţei energetice în vederea diminuării consumurilor energetice şi introducerea de sisteme alternative de producere a energiei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Principalele tipuri de lucrări propuse prin proiect sunt: izolarea termică a peretelui exterior, înlocuirea tâmplăriei existente din PVC mai veche de şase ani, precum şi a celei de metal, cu o tâmplărie nouă, termoizolantă sau înlocuirea conductelor de distribuţie apă şi izolarea acestora

Conform raportului, valoarea totală a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparținând sectorului Sănătate, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova” este în cuantum de 20.688.226,98 lei (inclusiv TVA), contribuţia Municipiului Craiova, reprezentând atât achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 300.701,00 lei.

În cadrul acestui spital îşi desfăşoară activitatea 456 persoane, din care: 270 personal medical, 102 personal auxiliar, 84 personal tesa, muncitori, deservire.

Articolul precedentUn nou dosar la DNA pentru un fost primar al Craiovei
Articolul următorDirecţia de Sănătate Publică Dolj, cu gunoiul la uşa instituţiei