Programul „coşul pensionarului”, gândit de către legumicultorii din Olt pentru persoanele vârstnice din județ, şi-a desemnat, joi, primii câştigători. În urma tragerii la sorți, 21 de pensionari au primit gratuit aproximativ 150 de kilograme de legume şi pepeni, fiind efectuată și o livrare la domiciliul unei persoane cu probleme de sănătate. 

Conform acestui proiect, toţi pensionarii care în fiecare zi de luni cumpără legume şi fructe de la producătorii aflaţi în Piaţa Zahana şi Piaţa Steaua beneficiază de o reducere de 10 unități procentuale. Tot ce trebuie să facă este să prezinte un talon de pensie. Ulterior, indiferent de cantitatea cumpărată, vârstnicii primesc un talon pe care îşi completează numele şi numărul de telefon, participând automat la tombola „coşul pensionarului”.

În fiecare zi de joi a săptămânii se stabilesc câștigătorii. „În fiecare zi de luni, toți pensionarii pot cumpăra legume-fructe cu o reducere de 10%, din sectorul special alocat producătorilor, membri ai cooperativelor din județul Olt. Toți pensionarii care devin clienții producătorilor pot participa la o tombolă, iar în urma extragerilor din fiecare zi de joi pot câștiga coșul pensionarului, care constă în peste şase kg de legume mixte şi fructe”, a explicat unul dintre iniţiatorii programului, Florin Ciobanu.

Primii 21 de pensionari, 15 care au cumpărat legume sau fructe din Piaţa Zahana şi şase din Piaţa Steaua, au primit joi pachetele promise, în total 150 de kilograme de legume şi pepeni. „Am livrat inclusiv la domiciliul unui prieten pensionar care are probleme grave de sănătate”, a conchis Ciobanu.

Articolul precedentAnsamblurile folclorice din Oltenia se reunesc la Craiova. „Tradițiile verii”, puse în scenă și anul acesta
Articolul următorO nouă livrare de purcei „Mangalița” în județul Olt. Furnizorul este din Găneasa