Temperaturile scad brusc, în următoarele două săptămâni, iar ploile încep să-și facă tot mai simțită prezența. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 15-28 aprilie. 

Vremea în Banat 

Intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade Celsius. Răcirea va fi accentuată în 17 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…15 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade Celsius. 

Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11…13 grade Celsius în primele două nopți, de numai 2… 3 grade Celsius în 19 și 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 7…9 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi în 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie. 

Vremea în Crișana

În prima zi din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 29… 30 de grade Celsius. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în 17 și 18 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10… 12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13… 14 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade Celsius. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11…12 grade Celsius în primele două nopți, de numai 1… 2 grade Celsius în 19 și 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 6… 8 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi în 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt destul de probabile și după data de 21 aprilie.

Vremea în Transilvania 

Intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 și 30 de grade Celsius. Răcirea vremii va fi accentuată după 17 aprilie, astfel încât până la finalul primei săptămâni sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10… 13 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18… 19 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi de 8… 10 grade Celsius în primele nopți, va scădea până la 0 grade Celsius în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 5… 6 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată.

Vremea în Maramureș 

În prima zi, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic al datei, cu o medie de 28 de grade Celsius. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în zilele de 17,18 și 19 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10… 12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13… 14 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 17… 18 grade Celsius. Media temperaturile minime va fi de 8… 11 grade Celsius în primele nopți, va scădea până la 0 grade Celsius în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6… 7 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru intervale cu ploaie se va menține ridicată.

Vremea în Moldova 

Vremea va fi extrem de caldă luni și marți (15 și 16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade Celsius. În 17 aprilie răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimți în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12… 13 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13… 15 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade Celsius. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12… 13 grade Celsius în primele nopți, va scădea până la 2… 3 grade Celsius în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6… 8 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

Vremea în Dobrogea 

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în perioada 15 – 17 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 și 31 de grade Celsius și minime de peste 13… 15 grade Celsius. Răcirea se va resimți și în această regiune începând cu ziua de joi (18 aprilie), când valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, astfel încât maximele se vor situa între 16 și 18 grade Celsius, iar minimele vor fi de 6… 8 grade Celsius. 

O încălzire ușoară și treptată este posibilă spre finalul lunii, când sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade Celsius și minime de 10 grade Celsius. 

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în perioada 18 – 22 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

Vremea în Muntenia 

Luni și marți (15 și 16 aprilie) vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, mai ales în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30… 32 de grade Celsius. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată după 18 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15… 16 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20… 22 de grade Celsius. Media temperaturile minime va fi de peste 12…14 grade Celsius în primele nopți, va scădea până la 4 grade Celsius în perioada 19 – 23 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 7… 8 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată și în zilele următoare (până în 22 aprilie), apoi acestea se vor semnala pe arii mai restrânse. 

Vremea în Oltenia

Luni și marți (15 și 16 aprilie) vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime de peste 30… 32 de grade Celsius. Răcirea va fi accentuată începând cu 17 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15… 16 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20… 22 de grade Celsius. Media temperaturile minime va fi de peste 12… 14 grade Celsius în primele nopți, va scădea până la 4… 5 grade Celsius în perioada 19 – 23 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 7… 8 grade Celsius la finalul intervalului. 

Vor fi ploi începând cu noaptea de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată și în zilele de 21 și 22 aprilie, iar în restul intervalului va fi mai redusă. 

Cum va fi vremea la munte 

În primele două zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18… 20 de grade Celsius și minime în general de 6… 8 grade Celsius. Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare, astfel încât vremea va deveni rece în perioada 18 – 22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2… 4 grade Celsius, iar a celor minime, de -4…-2 grade Celsius. 

Spre finalul lunii, tendința va fi de încălzire ușoară și treptată spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10 grade Celsius și minime de 2… 3 grade Celsius. 

Vor fi precipitații (ploi, dar și precipitații mixte îndeosebi în zona înaltă) în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului.

Articolul precedentOperațiunea „Blocada”, în online. Peste 250 de site-uri care vindeau medicamente pentru slăbit și diabet contrafăcute au fost închise
Articolul următorPericol de accident nuclear la cea mai mare centrală din Ucraina, la distanța relativ mică de granița României