Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova, care funcționează într-un imobil lângă unitatea spitalicească, va fi reabilitată termic, acesta fiind un prim pas în ceea ce privește reabilitarea clădirii care de la înființare până în prezent nu a beneficiat de astfel de lucrări, situația fiind una critică.

Potrivit raportului întocmit, investiția este de 13.222.316 lei, cu TVA inclus și este susținută din fonduri europene.

Proiectul a fost deja aprobat de către consilierii județeni doljeni, săptămâna trecută, unul dintre aceștia aducând în atenție importanța demarării acestor lucrări, în contextul în care la sfârșitul anului în curs Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova va fi evaluat în vederea acreditării.

„Eram datori cu acest proiect. Pacienții bolnavi de cancer cred ca așteaptă ca și în această clinică serviciile să fie de o mai bună calitate. În acest moment și de mulți ani această secție arată jalnic. Mai mult, în decembrie, anul acesta, urmează vizita de evaluare pentru acreditarea Spitalului Județean de urgență Craiova. Așadar, va trebui să găsim o variantă ca acest proiect, ca lucrările prevăzute să fie gata pentru că este important ca la această vizită clinica să funcționeze”, a menționat Laurențiu Ivanovici,consilier județean din partea PNL.

Conform cererii de finanțare, perioada de implementare a proiectului este de 40 de luni.

Articolul precedentMarcel Iureș, din nou la Craiova
Articolul următorAngajaţii Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare protestează nemulţumiţi de scăderea salariilor