Şase pompe cu turaţie variabilă vor fi montate în punctele termice din Craiova unde în ultima perioadă au fost înregistrate avarii, conducerea Termoficării anunţând că aceste echipamente elimină riscul apariţiei situaţiilor neplăcute pentru populaţie. 

Utilizarea acestor pompe presupune şi costuri de întreţinere, acestea fiind reglate în funcţie de consum.

„SC Termo Craiova SRL a achiziționat şase pompe cu turație variabilă care se vor monta în PT 6 Valea Roşie, PT 2 Romanescu, PT 7 Brazdă, PT Horezu, PT Patria și PT 15 Craioviţa Nouă. Echipamentele de noua generație elimină riscul de avarii și implicit și pierderile cauzate de astfel de avarii. Avantajele utilizării pompelor cu turaţie variabila sunt multiple, convertizorul de frecvenţă permite variaţia turaţiei motoarelor electrice în condiții optime, în funcție de cerinţele sistemului și implicit reglează pompele corespunzător consumului, rezultând o funcționare conformă, eficientă mare și costuri de întreținere reduse”, a menţionat administratorul Termoficării Craiova, Gheorghe Nedelescu.

„Funcţionarea în parametri implică un randament ridicat din punct de vedere energetic și implicit costurile de energie sunt reduse. Prin montarea pompelor cu turaţie variabilă în exploatare se reduce nivelul de zgomot și se elimină apariția loviturilor de berbec, care pot duce la apariția avariilor pe rețelele noastre de distribuție”, a mai spus Nedelescu.

Aceste măsuri au fost luate după ce, în ultima perioadă, au apărut avarii, apa şi căldura fiind oprită ore întregi în mii de apartamente din Bănie.