Primarul comunei doljene Işalniţa, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Ovidiu Flori, îşi pierde mandatul de edil după ce magistraţii Curţii Supreme i-au respins recursul în procesul pe care îl avea cu Agenţia Naţională de Integritate.

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe primarul din Işalniţa, în mai 2015, deoarece a fost și primar și administrator la o firmă deținută de primărie.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Craiova confirma raportul ANI, însă Ovidiu Flori a atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii acestei instanţe din urmă au respinsă însă acţiunea primarului din Işalniţa.

„Respinge recursul declarat de reclamantul Flori Ovidiu Aurelian împotriva sentinţei nr. 444 din 9 noiembrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă“, se arată în încheierea ICCJ.

După comunicarea motivării, prefectul judeţului Dolj trebuie să emită ordinul de demitere din funcţie a edilului.

Pentru o scurtă perioadă, de la sfârşitul anului 2016 şi până în mai 2017, Ovidiu Flori a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, renunţând pentru această perioadă la Primăria Işalniţa. După ce a demisionat din funcţia de la minister, el şi-a recâştigat mandatul de primar la alegerile parţiale din vara anului 2017.

Articolul precedentDoliu în lumea muzicii din Gorj. Violonistul Marian Argint s-a stins din viață la doar 33 de ani
Articolul următorProgramul de reabiliare a infrastructurii de irigaţii generează noi locuri de muncă