Primarul localității Rast din județul Dolj a fost amendat cu suma de 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice, acesta fiind acuzat că a făcut scandal când la vot s-au prezentat și cetățeni care nu erau din localitate.

Edilul Iulian Silişteanu a fost reclamat de către o femeie care, potrivit oamenilor legii, a sunat la 112 şi a sesizat faptul că primarul comunei nu permite accesul în secția de votare a persoanelor care nu sunt din localitate.

Ajunși la faţa locului, polițiștii au constatat că nu se confirmă cele menționate de femeie, dar pentru că a făcut scandal chiar în faţa secţiei de votare, edilul doljean a fost sancționat.

„Primarul unei localități din Dolj a fost amendat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice în fața secției de votare”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne(MAI) într-un comunicat.

Probleme au fost și la Carpen, acolo unde un cetățean a semnalat la numărul unic de urgență 112, faptul că într-o cabină de vot ar fi intrat două persoane în același timp. Fapta sesizată nu a fost confirmată, iar persoana care a semnalat a fost amendată cu 200 de lei.

Articolul precedentDolj. 27,81% prezența la vot, la ora 15.00
Articolul următorVIDEO. Cum poate să jignească, edilul unei comune din județul Dolj, persoanele aflate într-o secție de votare. Primarul a fost amendat