Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, a dat asigurări, în cadrul unei conferință de presă pe care a susținut-o luni, că în toate cele trei puncte de frontieră din județ(aeroport, Bechet și Calafat) este asigurată supravegherea medicală a persoanelor care vin din exteriorul țării.

Purcărescu a spus că la Aeroportul Craiova sunt medici din oraș, la Bechet sunt de la spitalul din Dăbuleni, iar la Calafat sunt echipe din cadrul unității spitalicești din localitate.

„La Bechet avem supraveghere medicală asigurată de medici de la Spitalul Dăbuleni. Ei fac triaj epidemiologic. La Calafat se face supraveghere medicală de către  echipe de medici din cadrul Spitalului Calafat. La Aeroportul Craiova, știm de  aseară că se face această supraveghere. Avem asigurată, deci, supraveghere medicală în cele trei puncte de frontieră din județul Dolj”, a spus Purcărescu.

Acesta a mai precizat, după ce în spațiul public au apărut nemulțumiri cu privire la utilitatea chestionarelor pe care pasagerii le completează, că aceasta este o procedură valabilă la nivel național.

„Acele chestionare care au fost completate de pasageri nu sunt invenția noastră, la nivel de județ Dolj. Acele chestionare sunt trimise de către departamentul de situații de urgență și sunt folosite la nivel național. Am tot citit și auzit fel și fel de informații despre aceste chestionare. Este o măsură pe care o respectăm”, a conchis prefectul județului Dolj.

 

Articolul precedentFemeie din Turcia, cu acte false la Frontiear Calafat
Articolul următorVIDEO/Craiova. Acoperișul unui bloc, căzut peste mașini