Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sfântul Vasile” din Craiova a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, a doua ediție a Conferinței interjudețene „Metode moderne de predare – evaluare și terapie a copiilor cu cerințe educative speciale”, scopul evenimentului fiind acela de a căută căi, mijloace și metode moderne de predare – evaluare – învățare și terapie a copiilor cu cerințe educative speciale.

Potrivit organizatorilor, conferința s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul special, special integrat, profesorilor din centrele logopedice interşcolare, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care lucrează cu elevi cu CES, precum și profesioniştilor din sistemul privat.

„Marii pedagogi au evidenţiat faptul că folosindu-se metode moderne se obţin rezultate esenţiale în pregătirea elevilor, că însuşirea unor noi cunoştinţe sau comportamente se poate realiza mai uşor sau mai greu, în funcţie de metodele utilizate. Conceptul actual de calitatea vieții are un caracter complex și multidimensional, bazându-se pe recunoașterea faptului că îmbunătățirea calității vieții, atât la nivel social, cât și personal presupune progrese în toate domeniile. Componente precum mediul fizic și cel economic (nivelul de trai) sunt, desigur, foarte importante, dar aspectele care țin de viața socială, culturală, politică trebuie și ele luate în considerare”, a spus Oana Budeanca-Babolea, profesor kinetoterapeut doctor in cadrul Centrului pentru Educatie Incluziva „Sfântul Vasile” din Craiova și coordonator în cadrul proiectului.

În ceea ce privește obiectivele conferinței, participanții la eveniment au dobândit cunoştinţe noi, teoretice şi practice; cadrele didactice de specialitate au făcut schimb de informații și au promovat exemple de bune practici și au putut experimenta noi jocuri in cadrul workshop-ului „Jocul- învațare-evaluare- cunoaștere de sine” -formator Giuca Mihaela.

Conferința a avut mai multe secțiuni, respectiv : Secțiunea 1: Metode și mijloace moderne aplicate în orele de kinetoterapie, activități de mișcare și ritm; Secțiunea 2: Tulburările comportamentale de limbaj și comunicare – particularități de abordare în terapie; Secțiunea 3: Metode și mijloace moderne de predare – evaluare la elevii cu CES. Totodată, in cadrul conferintei dna Filimon Mihaiela multiplicator de informatii europene a prezentat 2 proiecte Erasmus+ ” One Mision, One Vision, One Focus si Tolerant Europeans Achieve More.

Dobre Monica și Cornea Florentina vor participa în perioada 28-29 octombrie 2019 la întâlnirea specialiștilor din domeniul surdocecității/ deficiențelor senzoriale multiple – Rețeaua pentru surdocecitate la nivel național, organizată de Sense Internațional România la București. Scopul întâlnirii este acela de a oferi ocazia tuturor să împărtăşească din experienţa proprie modul în care tehnologia digitală poate fi de ajutor in activitățile la clasă cu copilul cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple. Pentru această întâlnire, au realizat un scurt film pe care l-au prezentat și în cadrul Conferinței Interjudețene.

Articolul precedentCod galben de ceață pentru județul Dolj
Articolul următorTânăr de 18 ani din Craiova imobilizat cu focuri de armă. A fost REȚINUT