Prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a dat asigurări că nu există pericol de poluare pe râul Jiu, după ce un tren de 23 de vagoane încărcate cu produs petrolier a deraiat, în zona viaductului Cârcea din județul Dolj.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prezent la fața locului, a spus că produsul scurs dintr-unul dintre vagoane s-a localizat în apa de sub podul care a cedat și astfel nu se poate vorbi despre pericolul poluării Jiului. „Poluarea nu s-a extins. Lichidul care s-a scurs a rămas sub pod, acolo în apă. Cei de la Apele Române au acționat și în jurul orei 13.30, aproximativ, sosise deja soluția de neutralizare”, a explicat prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

Pompierii derulează în continuare activități pentru eliberarea zonei, fiind pregătiți să intervină dacă apare vreun incendiu. „Pompierii sunt în dispozitiv pentru a interveni dacă ar reapare un pericol de incendiu, ceilalți lucrând să descongestioneze zona”, a spus Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Articolul precedentExecutor judecătoresc, după gratii pentru abuz în serviciu. Acesta era dat în urmărire națională
Articolul următorCraiova, victorie în deplasarea de la Călărași