Un polițist din Craiova a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile, joi, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă printr-un sistem informatic.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani, fost agent de ordine publică în cadrul Secției 5 Poliție Craiova, pentru că acum a demisionat, este bănuit că, în ultimii doi ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată, care la data respectivă avea vârsta de 13 ani, realizând apoi, împreună cu aceasta, mai multe fotografii şi filmări cu un caracter sexual explicit.

De asemenea, o parte din imaginile astfel realizate ar fi fost transmise între cei doi prin intermediul unei aplicaţii de mesagerie mobilă.

„Astfel, la data de 30 octombrie, în baza probatoriului administrat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea unui procuror DIICOT, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 31 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de cel în cauză. Bărbatul respectiv era angajat ca agent de ordine publica în cadrul Secţiei 5 Craiova, iar în prezent acesta şi-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea din care făcea parte, prin depunerea demisiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Ultima testare psihologică la care acesta a fost supus a avut loc în primăvara acestui an, au mai spus reprezentanții IPJ Dolj.