Se fac cercetări de către procurii craioveni după ce angajați ai Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au găsit un plic cu 1.000 de euro între mai multe documenente depuse într-un dosar ce viza eliberarea unei autorizații de construcție. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magdalena Bădescu, cercetările se fac pentru luare și dare de mită, dar nu este vizată o anumită persoană întrucât pe plicul în care se afla suma de bani nu este trecut niciun nume.

„Există o sesizare formulată de către angajați ai Primăriei Craiova, menționând că verificând documentația necesară obținerii autorizațiilor de construcție, au găsit printre acele dosare un plic în care afla suma de bani. La noi s-a înregistrat cauză de începere a urmăririi penale in rem, cu privire la fapte, pentru acțiunile de dare și luare de mită. Se fac verificări pentru a se stabili cum au ajuns banii acolo, dacă erau destinați cuiva”, a declarat Bădescu.

Sunt surse care spun că acea solicitare pentru eliberarea acelei autorizații ar fi fost efectuată de către un afacerist local care ar urma să dezvolte un amplu proiect la nivelul urbei.