Festivalul-Concurs Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Maria Tănase” va avea loc și anul acesta în Craiova, în perioada 29 august-2 septembrie. Evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediție, fiind așteptați în Bănie copii și tineri din țară și din străinătate.

Potrivit unui raport întocmit de către reprezentanții Palatului Copiilor Craiova, cei care vor organiza concursul de folclor, costurile ajung la 30.000 de lei și vor fi acoperite cu bani din bugetul local. Festivalul are drept scop revitalizarea şi promovarea tradiţiei şi folclorului din România, prin muzica vocală, instrumentală şi costumul popular românesc.

La evenimentul din acest an vor participa ansambluri folclorice din țară (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Hunedoara, Alba, Sălaj, Timiș, Maramureș, Botoșani, Bacău, Prahova, Tulcea, cât și din străinătate (Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru). „Sunt invitați peste 500 de copii și tineri, înscriși la următoarele secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, formații de dansuri, grupuri vocale și la următoarele categorii de vârstă : preșcolari, ciclul primar, gimnazial și liceal, accesul spectatorilor la eveniment realizându-se în mod gratuit”, se arată în raportul organizatorilor.

Pe durata evenimentului se va organiza și o expoziţie de artă populară şi costume reprezentative pentru fiecare ţară participantă (din zona/regiunea/departamentul pe care-l reprezintă), precum şi o expoziţie de artă fotografică cu poze din festival. De asemenea, se va ține și un curs de învăţare a dansului popular românesc și internațional.

Articolul precedentBărbat din Olt, mort într-un incendiu pornit de la o țigară
Articolul următorBiblioteca din Târgu Jiu se mută în parc