Peste 200 de elevi care din cauza epidemiei de COVID-19  nu au putut susține examenul de Evaluare Națională s-au înscris la etapa specială, care începe luni, anunță reprezentanții Ministerului Educației. 

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Ministerul Educației și Cercetării, la etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris 216 absolvenți ai clasei a VIII-a.

Examenul începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română, la care sunt 192 de candidați înscriși.

Marți, se va desfășura proba la Matematică, la care sunt 206 candidați înscriși, iar miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă, la care s-au înscris nouă candidați.

„Probele încep la ora 9.00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu au fost situații care să determine organizarea acestei etape speciale”, anunță MEC.

Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Articolul precedentCraiova: Acțiuni de amploare ale polițiștilor doljeni. Ce nereguli au găsit
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 11. De la priza de Teleorman, la drona bulgărească