Salvamontiștii gorjeni au acționat, sâmbătă seara, pentru recuperarea dintre crestele montane a unei persoane cu grave afecțiuni medicale. Acțiunea a durat ore bune, victima fiind adusă la ambulanța de la baza muntelui, noaptea, după orele 01.00.

Conform unei informări a Dispeceratului Național Salvamont, persoanei care făcea drumeții i s a făcut rău. Aceasta se afla într-un loc greu accesibil, în masivul Godeanu, fapt pentru care și acțiunea de recuperare a fost de durată. “Ora 20,30: Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Gorj, în masivul Godeanu, pentru salvarea unei persoane cu grave afecțiuni medicale. Locul în care se afla persoana este foarte greu accesibil și acțiunea s-a prelungit în noapte. Au intervenit salvamontiștii gorjeni din bazele Padeș și Târgu Jiu cu un ATV și o ambulanță Salvamont, pentru apropierea de locul evenimentului. În sprijinul lor a venit la baza muntelui și o ambulanță pentru a prelua accidentatul”, au informat reprezentanții Salvamont. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la orele 01.10, salvatorii montani au anunțat ca acțiunea a fost încheiată cu succes. Victima a fost preluată de ambulanță și transportată la spital. 

Articolul precedentÎncă două medii de 10 în Dolj și Gorj, după contestații
Articolul următorBărbat din Olt, mort într-un incendiu pornit de la o țigară