Pensionarii din Craiova, care au un venit mai mic de 1.350 lei/lună sau cei cu vârsta de peste 70 ani, vor beneficia în continuare de gratuite pe autobuzele și tramvaiele din Craiova. Decizia a fost luată la finele lunii iulie, prin hotărâre de consiliu local. Unul dintre consilierii liberali a venit cu propunerea ca și elevii să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun din municipiu, dar nu a fost luată în calcul această variantă.

Potrivit normelor în vigoare, vechile abonamente au expirat, la finele lunii iulie, motiv pentru care vârstnicii care îndeplinesc una dintre cele două condiții trebuie să se prezinte la orice casă de bilete și abonamente pentru a intra în posesia celor noi. „Abonamentele vor putea fi ridicate, începând cu luna august 2018, de la orice casă de bilete și abonamente a RAT SRL, pe baza actului de indentitate în original și copie a cuponului de pensie din luna iunie sau iulie 2018, în original și copie, și a vechiului abonament.  Abonamentele eliberate astfel, vor fi valabile pe o perioadă de un an, de la emiterea lor”, au transmis reprezentanții RAT Craiova.

În ceea ce-i privește pe elevi sau studenți, aceștia suportă jumătate din costul abonamentului lunar. Adriana Ungureanu, consilier municipal PNL, a propus ca și școlarii sau studenții să beneficieze de gratuite. Momentan acest lucru nu poate fi luat în calcul, administrația suportând doar cheltuielile cu abonamentele vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora.

 

 

 

Articolul precedentCăruţaş din Carpen, transportat cu elicopterul SMURD la spital, după ce a fost lovit de cal
Articolul următorŞcolile din Slatina, dotate cu steaguri tricolore şi steme