Administratorul unui magazin din Craiova a fost arestat preventiv, după ce vineri a fost prins în flagrant în timp ce oferea suma de 500 euro unui ofiţer de poliţie, pentru a-l favoriza într-un dosar în care îl cerceta pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, cu ocazia unui control efectuat, în luna iulie, la un magazin din zona Piaţa Gării din municipiul Craiova, polițiștii de la „Economic” au descoperit mai multe pachete de ţigări netimbrate.

În acel moment, pentru a scăpa de dosar penal, administratorul a promis unuia dintre polițiști suma de 300 euro.

„Ofiţerul de poliţie a refuzat propunerea administratorului societăţii, a sesizat, prin formularea unui denunţ, unitatea de parchet competentă şi a întocmit actele de constatare a infracţiunii”, se arată în comunicat.

Pentru a se asigura că va primi o soluţie favorabilă în dosarul penal şi că îşi va putea continua activitatea ilicită, administratorul magazinului respectiv a insistat să se întâlnească cu ofiţerul de poliţie, în data de 21 august, când i-a dat acestuia suma de 500 euro în scopul menţionat.

„Administratorul societăţii a fost prins în flagrant, imediat după ce a dat suma de 500 euro ofiţerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. La data de 22 august 2020, Tribunalul Dolj a dispus cercetarea acestuia în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile”, transmit reprezentanții Direcției Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Articolul precedentAccident la Craiova. Şase persoane rănite
Articolul următorCOD GALBEN de furtuni pentru mai multe județe din țară