Păpuși uriașe își intră în drepturi, începând de sâmbătă seară, când la Craiova începe cea de-a cincea ediție a Festivalului „Puppets Occupy Street”.

Startul evenimentului îl va da parada păpușilor gigant și a carelor alegorice, manifestarea derulându-se în centrul municipiului Craiova, sâmbătă începând cu ora 21.00.

Organizatorii primului și unicului spectacol al animației stradale din țară promit aproape 400 de evenimente derulate concomitent în peste 20 de spații din Craiova.

„Pământul” este tema din acest an a Festivalului „Puppets Occupy Street” și anunță închiderea conceptului cu povești, întâmplări și creații care au pus în valoare elementele primordiale: Apa, Focul, Aerul, sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediții ale evenimentului. Anul acesta, sunt aștepați la Craiova reprezentanții unor companii de teatru private și artiști independenți din 17 țări.

Timp de cinci zile, la una dintre terasele din centrul urbei, Iulia Șchiopu va instala toate păpușile sale. „Ne vedem la o terasă din centru, încercând să scriem povestea Păpușăresei din imagine. Cinci zile numai despre păpușa asta vom vorbi! Într-un oraș în care vin păpușile din toată lumea, aduse de păpușăreasa-șefă, Adriana Teodorescu”, a scris pe pagina de Facebook, Doina Ruști, artistă participantă la festival.

 

 

Articolul precedentTIR încărcat cu produse congelate, răsturnat pe centura Craiovei
Articolul următorVIDEO/FOTO. Sute de craioveni la parada păpușilor gigant