Păpuși uriașe, spectacole pe străzi, în parcuri, grădini, piețe publice, ateliere, expoziții, de toate acestea se vor bucura craiovenii, în perioada 25 august-1 septembrie, dacă vor participa la cea de-a cincea ediție a Festivalului „Puppets Occupy Street”.

Organizatorii primului și unicului spectacol al animației stradale din țară promit aproape 400 de evenimente derulate concomitent în peste 20 de spații din Craiova.

„Pământul” este tema din acest an a Festivalului „Puppets Occupy Street” și anunță închiderea conceptului cu povești, întâmplări și creații care au pus în valoare elementele primordiale: Apa, Focul, Aerul, sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediții ale evenimentului. Anul acesta, sunt aștepați la Craiova reprezentanții unor companii de teatru private și artiști independenți din 17 țări.

Păpușile gigant au pus stăpânire pe Craiova, pentru întâia oară, în anul 2014, la inițiativa echipei Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri din Craiova. Dacă atunci au fost organizate aproximativ 85 de evenimente, de-a lungul celor opt zile de festival, anul acesta se anunță aproape 400 de acțiuni culturale. „Puppets Occupy Street – Earth Edition 2018 înseamnă aproape 400 de evenimente, oferite gratuit publicului, desfășurate concomitent în peste 20 de spații, față de ediția pilot din 2014, când în cele 8 zile de festival s-au organizat 85 de evenimente. Creat pentru comunitate, festivalul continuă și în acest an misiunea începută în 2014, aceea de a asigura publicului acces la educație prin teatrul de animație, prin care de asemenea urmărește să dezvolte schimburile interculturale între Craiova și alte orașe ale lumii și să atragă noi categorii de public din diverse medii culturale”, a menționat Adriana Teodorescu, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri din Craiova.

Curiozitatea și dorința de a vedea lucruri noi, unele chiar ieșite din comun, a făcut ca această manifestare să se bucure de un număr mare de participanți. Tocmai acest lucru i-a determinat pe organizatori să nu renunțe la proiect și să vină cu noutăți de la un an, la altul. „Puppets Occupy Street a reușit să câștige încrederea și simpatia craiovenilor, devenind evenimentul pe care și l-au asumat ca fiind al lor, pe care îl așteaptă cu încântare și curiozitate și pentru care primesc în fiecare an admirația și recunoștința organizatorilor. Participarea extraordinară a publicului este motorul care pune anual în mișcare acest maraton al artei animației în capitala Olteniei”, a mai spus Teodorescu.

Articolul precedentPeste 1.300 de elevi din Dolj înscriși la examenul de bacalaureat. Probele scrise au luat startul
Articolul următorBiserica Sfântul Nicolae din Bistreţ, o bijuterie arhitectonică ce moare încet