Pacientul confirmat cu noul coronavirus, transferat miercuri seara de la spitalul din Filiași, la cel de „Infecțioase” din Craiova, este în stare gravă, fiind internat pe secția Terapie Intensivă a unității spitalicești, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.  

Reprezentanții Prefecturii au mai anunțat că joi, al ora 13.00, în județul Dolj, 174 de persoane sunt în carantină și 1.527 în izolare la domiciliu.

„Astăzi, la ora 13.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 1.527 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 174 de persoane se află în carantină, iar 11 persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, fiind asimptomatice. O altă persoană a fost externată din spital. Menționăm faptul că, dintre cele 11 persoane internate la Spitalul „Victor Babeș” Craiova, cinci sunt din județul Dolj, două din județul Vâlcea, două – Mehedinți, două – județul Olt”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Cel de-al cincilea caz este cel al bărbatului care a ajuns la spitalul din Filiași și al cărui test a ieșit pozitiv în data de 18 martie. Acesta a intrat în țară, pe 7 martie, venind din Franța.

„A cincea persoană, în vârstă de 67 ani, din județul Dolj al cărei test a ieșit pozitiv pe data de 18.03.2020, a intrat în țară pe 07.03.2020. În acest moment, pacientul se află internat la secția ATI a Spitalului Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, în stare gravă, cu boli pre-existente”, mai spun autoritățile.

În acest caz, a fost declanşată o ancheta epidemiologică și se află în derulare, persoanele care au intrat în contact cu bărbatul din Filiași fiind izolate la domiciliu.

„Au fost identificați contacți direcți ai pacientului, fiind efectuate teste în cursul serii de 18 martie, dar și în cursul zilei de 19 martie, aceste persoane fiind izolate la domiciliu, pentru 14 zile. Activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, mai spun reprezentanții Prefecturii Dolj.

Articolul precedentComercianții din piețe, la Craiova, au luat primele măsuri: mărfuri protejate cu folie
Articolul următorDolj: Autoutilitară mistuită de flăcări