Fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că renunţă la candidatura de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Fost ministru al Muncii, Vasilescu a explicat că insistarea pe această poziţie ar bloca şi mai mult activitatea guvernamentală.

„Astăzi, în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, a explicat ea.

Olguţa Vasilescu şi-a exprimat speranţa că Iohannis va accepta „urgent” viitoarea nominalizare a PSD.

„Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, in condițiile in care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a mai afirmat social-democrata.

Propunerea PSD ca Lia Olguţa Vasilescu să preia portofoliul de ministru al Dezvoltării a fost respinsă de preşedintele României de mai multe ori.

Articolul precedentVIDEO. Autoutilitară încărcată cu aproape trei mii de pachete de țigări, depistată la Băilești
Articolul următorUndă verde pentru exproprierile de pe raza Craiovei, pentru construirea drumului expres