Primarul Craiovei, controversatul Mihai Genoiu, a avut o întâlnire de taină cu un personaj bizar, care se recomandă general SIE, Nicolae Marian Matei, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării, scrie Newsweek România.

Întâlnirea dintre primar și „general” a avut loc în cursul lunii noiembrie 2018 la un restaurant din centrul orașului Craiova. La discuții a participat și fiul primarului, în timp ce șoferul „generalului” a fost plasat singur la o masă. Cei trei și-au lăsat telefoanele în grija șoferului, pentru a nu fi interceptați în timpul discuțiilor. Contactat în repetate rânduri, edilul Mihai Genoiu a refuzat să spună care au fost motivele pentru care s-a întâlnit cu „generalul SIE”.

În fotografia de mai jos, primarul se află în stânga și Matei este cel din mijloc, cu părul alb.

Nicolae Marian Matei s-a stabilit în Germania. Acesta este conectat discret la clasa politică și mediul de afaceri românești. Afacerile i-au adus și probleme cu justiția. În special cu Direcția Națională Anticorupție. În 2002, a fost arestat de Parchetul Anticorupție Mureș pentru trafic de influență și luare de mită. A fost condamnat la cinci ani de închisoare. Ulterior, i-a promis procurorului Ioan Berghezean, de la Parchetul de lângă Curtea de Apel Alba și fost prim – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, nu mai puțin de 40.000 de euro pentru a scăpa de interdicția de a părăsi țara. Se întâmpla în 2006. Procurorul s-a conformat și a intervenit la patru judecători și un procuror anticorupție. La final, procurorul s-a ales cu patru ani de pușcărie.

Presa locală a titrat că „generalul SIE” Matei a fost implicat în mai multe scandaluri la Brașov. El este, printre altele, și fostul naș de cununie al țeparului imobiliar Maor „Ori” Zinger, dar și unul dintre indivizii care era implicat în afacerile mafiei italiene la începutul anilor 2000. Omul de legătură dintre mafia italiană și Matei ar fi fost un om de afaceri din Brașov, Dorel Fătulescu, care și-a ucis soția de Crăciun, în 2003, iar apoi s-a sinucis, trăgându-și un glonț în cap cu același pistol. Fătulescu era cercetat de procurorii PNA Mureș sub acuzația de complicitate la trafic de influență.

articolul complet, pe Newsweek România.

Articolul precedentGrădina Zoologică din Craiova are membri noi
Articolul următorÎnscrierea la grădiniță, în mai multe etape