Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au verificat, la finele săptămânii trecute, mai multe magazine alimentare şi restaurante din Polovragi şi din Baia de Fier. În zonă ajung, în această perioadă, foarte mulți turiști, cei de la DSVSA Gorj vrând să se convingă de faptul că sănătatea nu le este pusă în pericol. Cu ocazia controlului au fost depistate și nereguli, societățile în cauză fiind amendate.

Întrucât comercializa produse în condiții necorespunzătoare, reprezentantul unui magazin cu profil apicol a fost sancționat cu 1.200 de lei. De asemenea, o amendă de 2.000 lei a fost aplicată la un magazin alimentar pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare: produse de origine animală (produse lactate, ouă) depozitate nesectorizat și produse de origine non-animală direct pe paviment.

Într-un alt magazin, inspectorii au găsit aparatură frigorifică murdară și plafon cu porțiuni exfoliate, amenda fiind în sumă de 600 de lei. Tot cu 600 lei a fost “taxat” un restaurant-pensiune din zonă, pentru nerespectarea vecinătăților la depozitarea produselor alimentare. Mai exact, autoritățile de control au găsit aici ouă proaspete alături de mezeluri, brânza, produse lactate și produse din carne. La o altă pensiune, amendată cu 600 lei, s-a depistat tot o problemă legată de depozitarea nesectorizată, congelatele fiind puse în același loc cu produsele refrigerate.

Reprezentanții DSVSA Gorj vor continua  aceste verificări pe toată perioada sezonului estival.

Articolul precedentGrad de promovare mai mare la bacalaureat, după soluționarea contestațiilor, în Gorj
Articolul următorPloaia face primele probleme. Locuință inundată într-o comună din Olt (FOTO & VIDEO)