Calafatul va deveni și anul acesta, în perioada 2-10 august, loc de întâlnire pentru iubitorii de muzică folk, sloganul sub care se va desfășura Festival Internaţional de Poezie şi Muzică Folk fiind „Asta-i muzica ce-mi place!”.

În cele opt zile, cât va dura evenimentul, vor avea loc prezentări şi lansări de cărţi, CD-uri şi audiobook-uri, recitaluri, concerte, dezbateri pe teme actuale de gen, realizarea şi prezentarea de videoclipuri, focuri de tabără şi alte activităţi specifice.

Potrivit organizatorilor, spectacolele vor începe, în fiecare seară, la ora 21.00, în Centrul Civic, pe platoul Casei de Cultură Calafat, spectacolele fiind oferite de către artiști consacraţi ai genului din România şi din Bulgaria. „Va ajunge la Calafat Cristian Buică, cel care are 20 de prezenţe în Tabăra Folk, Sorin Minghiat, un susţinător inclusiv financiar al taberei, în perioada 2003-2007, când exista pericolul întreruperii ei, dar şi Doru Stănculescu – artistul cel mai ataşat de eveniment, care consideră tabăra ca un revelion, un sfârşit, dar şi un început de an artistic. Doru Stănculescu şi Sorin Minghiat vor susţine un recital excepţional în prima zi a festivalului, respectiv pe 2 august”, au transmis oragnizatorii.

Pe scenă vor urca și artiști din Bulgaria, Lilly Drumeva având concert la data de 3 august, Krasimir Pârvanov, Rosen Paskulov, Yavor Despotov, Stanislav Draganov, fiind programați pentru 4 august. De asemenea, Ştefan Gheraksiev Denvar va susţine un concert pe 8 august.

Articolul precedentVal de mesaje din partea prietenilor, pe reţelele de socializare, pentru tinerii morţi în accidentul de la Movileni
Articolul următorOlt. Maşini parcate, lovite de un şofer adolescent băut şi fără permis