Salonul Național de Restaurare, eveniment devenit tradiție în Craiova, a fost deschis oficial, miercuri, peste o sută de piese din întreaga țară fiind expuse la Muzeul Olteniei în perioada 19-21 septembrie.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment nu ar fi posibil fără munca restauratorilor, în muzee ajungând piese extrem de rare și repuse în valoare după parcurgerea mai multor etape de lucru.

„Deschidem ușile trecutului, în spatele cărora se cercetează, se investighează și restaurează patrimoniul material încă necunoscut publicului larg. Prin demersul cultural realizat astăzi, încercăm să angajăm comunitatea în procesul de redescoperire a unei mărci identitare a trecutului, a eleganței în cultură, a bunului gust, a rafinamentului restaurării obiectelor de patrimoniu național. Fără munca restauratorilor, piesele din spațiile muzeale, unele extrem de rare, nu ar găsi prilejul de a ne bucura privirea si sufletul pentru că, fiecare atingere, fiecare an care se adaugă, le agresează fragilitatea și frumusețea. Cu toții simțim nevoia unei întoarceri spre trecut, pentru a avea resurse să mergem mai departe, însă într-un trecut în care suntem mândri să ne regăsim atât ca identitate culturală cât și ca ideal”, a spus Florin Ridiche, directorului Muzeului Olteniei.

Articolul precedentProgramul „Școală după Școală”, tot mai solicitat în județul Dolj
Articolul următorŢigări de contrabandă în pieţele Craiovei