Peste 200 de paturi noi au fost achiziționate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, investiția ridicându-se la 100.000 de dolari și fiind susținută de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei, cu sprijinul GlobalGiving și al Asociației non-profit Rotary Craiova Probitas, în niciun caz de către autorități.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ford Motor Company Fund, procesul de dotare s-a desfășurat în perioada ianuarie-mai a acestui an, iar paturile au fost montate în departamentele de Urgență, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Reparatorie, Pediatrie, Medicină Internă, Medicina Muncii, Gastroenterologie, Oncologie.

„Această investiție este o dovadă a angajamentului Ford de a îmbunătăți viața comunității din Craiova și din întreaga regiune Oltenia. Sănătatea este unul dintre cei mai importanți piloni ai activității Ford Fund. Există încă multe lucruri de făcut și sper că investiția noastră va inspira și alți membri ai comunității de afaceri să contribuie financiar la bunul mers al comunității în care ne desfășurăm cu toții activitatea”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Astfel de acțiuni au mai avut loc și în trecut, fundația asigurând alte 50 de paturi, un gastroscop, echipament medical de importanță vitală pentru a trata urgențele cu hemoragii digestive. În plus, mai spun reprezentanții Ford Motor Company Fund, s-a contribuit la dotarea Triajului și a Unitatății de Primiri Urgențe cu tărgi, mobilier medical și paturi.

Luna trecută, în urma unei alte finanțări realizate de Ford Fund, voluntari din cadrul fabricii Ford Craiova au lucrat la reamenajarea și semnalizarea corespunzătoare a heliportului ce deservește spitalului, contribuind astfel la un transport medical sigur pentru pacienții cu nevoi critice.

„Investiția vine în sprijinul eforturilor pe care spitalul le depune pentru a oferi servicii medicale de calitate și are un impact extraordinar atât pentru pacienți, care se bucură de un confort sporit, important în perioada de recuperare cât și pentru personalul medical care își desfășoară activitatea în condiții mult mai bune”, a declarat dr. Georgescu Eugen, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Articolul precedentDoljean arestat pentru proxenetism și trafic de persoane
Articolul următorUltimele 27 de cule existente în Oltenia vor fi evaluate de experţi şi istorici pentru a fi restaurate