Publicată de Primaria Municipiului Craiova pe Vineri, 22 martie 2019

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu, şi-a luat angajamentul, vineri, că imobiul Colegiului Carol şi Operei Române din Craiova va fi reabilitat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Suciu a fost prezent, vineri, la Craiova, şi a vizitat imobilul vizat, fiind însoţit de primarul Mihail Genoiu, preşedintele PSD DOlj, senatorul Claudiu Manda, deputatul Olguţa Vasilescu, dar şi alţi parlamentari din judeţ.

„Colegiul Carol şi Opera Română sunt cuprinse şi în programul de guvernare pentru a fi reabilitate aşa cum merită a doua instituţie de învăţământ din Ţara Românească, în limba română. Am venit astăzi aici tocmai pentru a-i susţine pe Claudiu Manda şi pe colegii mei din Dolj şi din Craiova. Vă spun nişte lucruri foarte sincer şi direct: în 12 martie, a venit o solicitare către CNI pentru ca şi corpul rămas în fostul contract să fie reabilitat; în două săptămâni, ne-am organizat, i-am trimis pe colegii de la CNI şi le-am cerut un lucru foarte simplu, Colegiul Carol să fie reabilitat în întregime şi vă spun că mă voi ţine de cuvânt vizavi de acest subiect. Astăzi, când vorbim, este o valoare a investiţiei de 83 de milioane de lei, dar după ce se va actua studiul şi cu celălalt corp, vom avea o valoare exactă şi mă voi asigura că toată suma va fi pusă la dispoziţie pentru ca acest simbol să fie reabilitat în întregime. Îl felicit pe Claudiu pentru că a insistat foarte mult şi cred că prezenţa mea aici, după mai puţin de trei săptămâni de la această solicitare, este o garanţie că acest lucru se va întâmpla“, a declarat vicepremierul.

Danile Suciu a mai afirmat că, până la 1 aprilie, va fi gata proiectul pentru ca lucrarea să fie scoasă la licitaţie.

„Am dat termen celor de la CNI şi proiectantului ca până la finalul lunii să fie gata şi proiectul astfel încât să urmeze tot ceea ce înseamnă licitaţie, contractarea lucrării, proiectarea plus execuţia. Este o lucrare destul de complicată pentru că atunci când s-a lucrat aici, la Operă, s-a observat că se afectează şi corpul celălalt. Atunci am zis că nu facem o lucrare pe jumătate, luăm totul la pachet“, a afirmat Suciu.

La rândul său, primarul Genoiu a ţinut să sublinieze că este vorba despre o lucrare foarte complexă.

„Trebuie să ţineţi cont de faptul că este o suprafaţă foarte mare, valoarea Colegiului Carol şi Operei Române este mai mare chiar decât valoarea Cazinoului din Constanţa. Pentru CNI este un efort foarte mare, dar clădirea este şi într-o stare de degradare foarte avansată şi va trebui făcută o lucrare foarte serioasă“, a declarat Mihail Genoiu.

Articolul precedentPistol cu cinci cartuşe, găsit la o percheziţie în Dolj
Articolul următorCartierul chinezesc al Olguţei Vasilescu, construit de ANL. Ministru: „Vom merge pe procedură simplificată de achiziţie“