Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a răspuns luni, în plenul Senatului, la acuzațiile PSD din după citirea moţiunii simple intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros“.

”Timp de 22 de ani aţi impus agriculturii româneşti, modelul statelor subdezvoltate. Aţi adus-o la contraperformanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii şi să importăm masiv produse procesate cu valoare adăugată mare. Afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei este una mincinoasă. România renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune să devină hambarul Europei. Faptul că producţiile au fost mari s-a datoat exclusiv investiţiilor şi muncii fermierilor şi condiţiilor climatice favorabile şi nu politicilor PSD. În 3 ani de zile aţi adus România la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro referitor la produsele agroalimentare. Într-o ţară care se mândreşte cu producţiile record de grâu, produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi au ajuns în ultimii ani pe locul doi în topul importurilor agroalimentare, după carnea de porc pe care o achiziţionăm masiv din Spania şi alte state europene, destinaţia de livrare a porumbului românesc. Datorită modului bolnăvicios în care aţi păstorit voi agricultura românească, România pierde anual un miliard de euro. Au câştigat exportatorii de cereale şi animale vii, au câştigat importatorii de alimente procesate şi au pierdut românii”, a declarat Oros, la dezbaterile pe moţiunea simplă „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCraiova: Bani europeni pentru 30 de autobuze electrice. Contractul de finanțare a fost semnat
Articolul următorDolj: La volan cu o alcoolemie de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu avea nici permis de conducere