Sorina Pintea a anunţat, marţi la Slatina, că Ministerul Sănătăţii va finanţa cu două milioane de lei reabilitarea blocului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Totodată, până la finalul anului, ministerul va aloca bani şi pentru dotarea cu echipament medical a unităţii slătinene.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, marţi, într-o vizită de lucru, la spitalele din Slatina şi Caracal. Ea a fost însoţită de vicepremierul Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ şi senatorul Renică Diaconescu.

„Este prima vizită la Slatina, prima în judeţul Olt. N-am fost niciodată la Slatina şi sunt plăcut impresionată, mărturisesc, şi cu gânduri foarte bune. Este normal ca înainte să vin într-un spital să mă documentez, să-i studiez indicatorii, pentru că vreau ca fiecare vizită a mea să nu fie doar o vizită simplă ci să se lase şi cu urmări, pozitive bineînţeles. De data aceasta, vin cu o veste bună, spitalul din Slatina va beneficia de o finanţare de două milioane de lei pentru reabilitarea blocului medical, unde se află medicina internă, gastroenterologia şi zona medicală, cu promisiunea că, dacă îşi fac bine treaba, pot să primească până la sfârşitul anului bani mai mulţi. Dorim şi noi să fim parte în a ajuta spitalul din Slatina pentru că am văzut că există o implicare deosebită a consiliului judeţean, toate investiţiile făcute aici spun acest lucru”, a declarat Sorina Pintea, la Slatina.

Ea a adăugat că îşi doreşte ca ministerul să investească şi în pregătirea medicilor, astfel încât la Slatina să poată fi tratată o patologie complexă.

„Cu siguranţă, n-am să vă spun că totul este roz, mai sunt extraordinar de multe lucruri de făcut şi eu mi-aş dori ca, în afara investiţiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare, să investim şi în pregătirea medicilor, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj, în sensul că este necesar să existe şi aici specialiştii pentru a trata o patologie complexă. În acest sens, o să avem discuţii cu preşedintele consiliului judeţean, cu managerul spitalului şi cu colegul meu, domnul vicepremier Paul Stănescu. Până la urmă, pentru mine, ca ministru al Sănătăţii, este important ca orice spital din ţara aceasta să poată oferi un act medical de calitate. Asta este primordial, în rest putem vorbi despre orice”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Şefa de la Sănătate a adăugat că, până la sfârşitul anului, va anunţa şi o contribuţie a ministerului în ceea ce priveşte dotarea Spitalului Slatina cu aparatură medicală.

„Din punctul de vedere al infrastructurii este OK. Din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală, cam 50%. Din punctul de vedere al pregătirii personalului, cred că trebuie să ne spună ei de ce au nevoie. Dotarea s-a făcut foarte mult, dar mai trebuie. Când preconizez? Până la sfârşitul anului, să avem un inventar şi o soluţie”, a declarat Sorin Pintea.

La rândul său, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a afirmat că forul judeţean a investit aproape 20 milioane de lei în Spitalul Slatina, jumătate din sumă mergând către dotarea cu aparatură.

„Sunt aproape 20 de milioane de lei pe care i-a băgat consiliul judeţean, aproape 10 milioane fiind pe aparatură medicală. Diferenţa s-a dus pe investiţii. Aşa cum aţi văzut, avem proiectul blocului central, care este o investiţie pe CNI şi urmează să fie scoasă la licitaţie. Cred că, aşa cum am spus-o de la începutul mandatului, prioritatea mea este Spitalul Judeţean de Urgenţă. Uşor-uşor, acest lucru se transpune în realitate şi sperăm la cât mai multe investiţii şi sperăm să avem un act medical de calitate în Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a declarat Marius Orpescu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că orice investiţie reprezintă o creştere a actului medical.

„Este o mare bucurie vizita domnului vicepremier Stănescu şi a doamnei ministru Sorina Pintea. Faptul că şi-au luat un angajament de a investi, de a veni cu o sumă de două milioane de lei pentru reabilitarea corpului medical este o veste extrem de bună şi sunt convins că aceşti bani vor fi folosiţi foarte bine pentru ceea ce, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al consiliului judeţean, înseamnă creşterea calităţii actului medical în Slatina”, a concluzionat el.

 

Articolul precedentMinistrul Sănătăţii a anunţat, la Slatina, desfiinţarea centrelor medicale de permanenţă
Articolul următor1.000 de incubatoare pentru maternităţi, achiziţie lansată de MS în această săptămână