Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova participă la un amplu exerciţiu ce se desfăşoară până pe 16 noiembrie în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din localitatea Cincu, judeţul Braşov, scopul acțiunii fiind acela de a evalua capacitatea militarilor de a-și îndeplini misiunea încredințată.

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, la eveniment participă nu mai puțin 1.800 de militari români şi străini, cu 250 de mijloace tehnice.

„SCFY18 are ca obiectiv evaluarea capacităţii Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de a-şi îndeplini misiunea încredinţată – prin exerciţii de comandament asistat de calculator, exerciţii de antrenament în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă – în scopul declarării capabilităţii finale a acestuia. La exerciţiu participă militari români şi străini din Comandamentul Forţelor Terestre Aliate (Izmir, Turcia), Statul Major al Forţelor Terestre, Divizia Multinaţională Sud-Est, Centrul Naţional de Instruire Întrunită, unităţile subordonate Brigăzii Multinaţionale Sud-Est (Batalionul 20 Infanterie, Batalionul 22 Infanterie, Batalionul 26 Infanterie, Batalionul 325 Artilerie, Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, Batalionul 116 Sprijin Logistic, Contingentul Militar Polonez), precum şi din structurile afiliate pe timpul exerciţiului (Batalionul 38 Mecanizat din Bulgaria, Regimentul 6 Cavalerie din Italia şi Batalionul 2 Pandur din Portugalia)”, arată Ministerul într-un comunicat de presă.

Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova are misiunea de a asigura comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – Apărare colectivă, de nivel brigadă, pentru a contribui la securitatea teritorială şi a populaţiei pe Flancul de Sud-Est al Alianţei, mai arată reprezentanţii ministerului Apărării.

Articolul precedentExpertiza în cazul gazonului de pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, la final. Ce recomandări au specialiștii
Articolul următorSpectacol live la deschiderea Târgului de Crăciun de la Craiova