Vacccinul ROR care îi protejează pe cei mici împotriva rujeolei lipsește din depozitul Direcției de Sănătate Publică Dolj de ceva timp, dar trebuie să sosească. Județului Dolj i-au fost repartizate 6.000 de doze. Tot pe lista de așteptare se găsește și Hexavalentul, urmând a ajunge în Dolj nu mai puțin de 6.600 de doze.

Partea bună este că vaccinul împotriva hepatitei, care a pus probleme o bună perioadă de timp, în sensul că a lipsit, se află deja în maternitățile unităților spitalicești. „Avem repartiții la toate vaccinurile pentru județul Dolj. Trebuie să le primim. Hepatiticul B care era o problemă a venit deja. Sunt 5.800 de doze, se află deja în maternități, acest lucru rezolvând practic vaccinarea pe un an de zile în județul nostru. La vaccinul Hexavalent avem o repartiție de 6.600 de doze și ar trebui să vină. De asemenea la vaccinul antirujeolă avem o repartiție de 6.000 de doze și tot în cursul acestei săptămâni trebuie să sosească. Acest vaccin nu mai există, la ora actuală în depozitele noastre, însă mai sunt medici de familie care îl au”, a explicat dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

 

Articolul precedentA fost trimis în judecată slătineanul acuzat că a pipăit o fetiţă de 12 ani. Riscă până la şapte ani de închisoare pentru agresiune sexuală
Articolul următorSpitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, reabilitat termic cu bani europeni