Medicul urolog din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, Mugur Riza, cel care riscă desfacerea contractului de muncă întrucât obișnuiește să filmeze pacienții și să îi posteze pe pagina lui Facebook, a refuzat să se prezinte la comisia disciplinară formată la nivel de instituție.

Imediat după ce pe pagina de socializare a urologului au apărut mai multe filmulețe cu pacienți aflați pe Secția de Urologie, cu diverse probleme, cei din conducerea unității spitalicești au încercat să stea de vorbă cu medicul Riza. Acesta a recurs la astfel de variante, după cum susține, pentru a scoate în evidență lipsurile din spital și faptul că medicii nu își pot face meseria așa cum ar trebui.

Întrucât un dialog cu doctorul nu a fost posibil, s-a format o comisie disciplinară care se va ocupa de o anchetă în acest caz. Chemat să ofere explicații, Riza a refuzat să stea de vorbă cu membrii comisiei. Nimeni nu știe când o va face, acum fiind în vacanță. „În ceea ce-l privește pe medicul urolog, Mugur Rizea, ancheta este în derulare. S-a constituit o comisie disciplinară care l-a invitat să vină la discuții, dar a refuzat. Urmează să fie audiat când se întoarce din concediul prelungit, din vacanță, cum ne-a informat dumnealui. Așteptăm să se întoarcă după care vom relua procedurile legale”, a explicat Alin Demetrian, directorul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova.

 

 

Articolul precedentManagerul Spitalului Craiova pus să stopeze construcţia unui bazin cu plante acvatice şi peşti, în curtea unităţii: „A fost poate o naivitate din partea mea. Mi-o asum”
Articolul următorFilme cu „ADN balcanic”, la Divan Film Festival