Specialiști din cadrul MApN au început producția de viziere de protecție pentru acoperirea nevoilor structurilor de forțe ce participă la efortul național împotriva răspândirii COVID-19.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Apărării Naționale, până la acest moment au fost produse aproximativ 1.000 de viziere, urmând ca producția să se ridice la 800 de bucăți zilnic și să continue până la un total de aproximativ 20.000 viziere.

De asemenea, o echipă de cadre didactice, cercetători şi ofiţeri specialişti din cadrul Centrului de Excelenţă în Robotică şi Sisteme Autonome al ATM a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecţie, proiectat de firma PRUSA, care poate fi realizat din materiale consumabile, prin imprimare 3D.

Primele viziere de acest tip au fost printate în academie şi trimise personalului medical din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” pentru a fi testate, feedback-ul din partea acestora fiind unul pozitiv, în timp ce un număr de alte 70 de viziere urmează să fie distribuite celor aflaţi în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19.

Dispozitivele de protecție au fost avizate și autorizate de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, și de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, structură aflată în subordinea Direcției Medicale a MApN.

Articolul precedentDolj: Un craiovean a mințit polițiștii că a ieșit din casă pentru a-i cumpăra fiului său medicamente. S-a ales cu dosar penal
Articolul următorDosar deschis pentru neglijență în serviciu, la DSP Dolj, preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova